Immobilisatie Budel Nederland

De regio Budel heeft van oudsher een zinkindustrie. Een van de afvalproducten van de productie van zink zijn de zogenaamde zinkassen die in de jaren 50-60 werden gebruikt als bestratingsmateriaal voor wegen en werven in heel Zuid-Nederland.

PROBLEEM: Op verschillende plaatsen werden zinkassen aangebracht op zandwegen met een open constructie waardoor uitloging van zware metalen naar de diepere ondergrond nog steeds mogelijk is. Dit laat het risico van verdere verontreiniging van het grondwater en onze leefbaarheid

 

DOEL: De methode van immobilisatie en stabilisatie met hydraulische bindmiddelen moet ervoor zorgen dat gevaarlijke metalen niet langer uitlogen naar diepere lagen.  Een van die methoden is een stabilisatie en immobilisatie door het bindmiddel GeoCrete®  De opdrachtgever wil het karakter van een (natuurlijk) zandweg behouden.  Voor het  immobiliseren is gebruik gemaakt van een combinatie van GeoCrete®-IM en actieve kool.

Heeft u een project of wilt u meer weten over de eigenschappen van Geocrete, dan nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen.