Dijken

De Nederlandse overheid stimuleert innovaties voor dijken en waterveiligheid. Dit zijn bijvoorbeeld slimme oplossingen die zorgen voor een kostenverlaging bij de aanleg en het onderhoud van constructies aan dijken en wegen.

GeoCrete® is zo’n innovatie. Door het cementadditief GeoCrete® te gebruiken in een cementgebonden constructieve stabilisatie, wordt het afgraven, aanvoeren en de opslag van grond overbodig. Uit diverse testen, onderzoeken en studies is gebleken dat constructief stabiliseren met GeoCrete® een oplossing biedt voor faalmechanismen bij dijken. Deze resultaten zijn op aanvraag in te zien, neem hiervoor contact met ons op.

Ook bij dijkophogingen voor als funderingslaag voor onder wegen is deze techniek aan te bevelen. De reden hiervoor is de hoge elasticiteit en de aanzienlijk betere krachtsafdracht. Hierdoor wordt schade aan het wegoppervlak of aan het dijklichaam voorkomen en worden onderhoudskosten sterk verlaagd.

Voordelen 50% sneller en GOEDKOPER

  • Het verlagen van kosten bij aanleg, beheer en onderhoud
  • Betere waterveiligheid door minder risico op schade aan dijken
  • Minder risico voor schade aan weg of dijklichaam en lagere onderhoudskosten
  • Afgraven, aanvoeren en opslag van grond is overbodig
  • Constructie is bestand tegen aantasting van agressief zeewater
  • Lagere milieubelasting en gebruik van primair materiaal

 

Duurzaamheid

Het additief GeoCrete® is recyclebaar en de stabilisatietechniek is milieuvriendelijk. De uitvoeringstijd voor het toepassen van GeoCrete® op dijken is snel. Dit zorgt voor een lagere milieu-impact op de omgeving. Minder materialen hoeven onnodig worden verplaatst, er is geen afvoer van grond en geen aanvoer van nieuwe bouwstoffen. Op deze manier wordt transport tot een minimum beperkt. Dit is minder belastend voor het milieu en zorgt voor minder CO2-uitstoot.

 

 

Meer weten? Download onze

Uw vraag is onze uitdaging!

GeoCrete helpt graag bij het oplossen van uw vraagstuk. Vul onderstaand formulier in en wij nemen snel contact met u op.