Road Building Project in Jalan Pekoti Timur/Malaysia

Het “Jalan Pekoti Timur Road Building Project” in Maleisië is bedoelt voor het toelichten van wegenbouw met de lijn GeoCrete® ST-additieven. Deze weg is een bestaande onverharde weg met een breedte van ongeveer. 7 m en een lengte van ongeveer 6,5 mijl. Vanwege de industriële productie van de palmvruchten, wordt de weg voornamelijk gebruikt door zware voertuigen.

De weg werd gebruikt zonder enige asfaltbaan, d.w.z. tijdens het regenseizoen werd de natuurlijke lateriet dicht bij het oppervlak diep doorweekt dor indringend water, zodat de weg niet langer begaanbaar was voor zware voertuigen. Laterites ontwikkelen zich van de intense chemische en deels ook fysieke verwering van primaire rotsen in vochtige en warme klimaatzones. Onder deze klimatologische omstandigheden hebben de elementen ijzer en aluminium de laagste oplosbaarheid en hopen ze zich op in de kleiachtige en zanderige gronden in de tropen en subtropen.

Het constructief stabiliseren met GeoCrete®   is in het buitenland een absoluut goede oplossingen om met cement het toepassingsgebied uit te breiden en ook de Co2 uitstoot te verlagen en efficiënter om te gaan met beton en asfalt. Een goede weg heeft een maatschappelijk en economische functie  waardoor deze innovatieve techniek goed past in doelstellingen van overheden en engineeringsbureaus.   

GeoCrete® heeft een hoge elasticiteis modulus en verhoogt de druksterkte doordat zuren in de grond worden geneutraliseerd.

Constructieve stabilisatie heeft het voordeel dat er aan gerekend kan worden en de eigenschappen bijdragen aan de gehele constructie.  Het afgraven van grond is niet nodig, minder gebruik van primaire granulaten en een veel lagere CO2 uitstoot dit leidt tot lagere kosten voor aanleg onderhoud en herstel.

Heeft u een project of wilt u meer weten over de eigenschappen van Geocrete, dan nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen.