Fundaties

Een fundatie wordt traditioneel uitgevoerd in beton of door grondverbetering. Met GeoCrete® is het omzetten van slappe grond met cement als constructieve fundatie mogelijk. Hierdoor is onnodige grondverplaatsing opslag en aanvoer niet nodig.

In combinatie met de aanwezige grond of klei ontstaat een stabiele fundering met elastische eigenschappen en goede krachtsafdracht. In tegenstelling tot gebroken materialen is deze fundering niet gevoelig voor vochtwisselingen, trillingen en afschuiving waardoor de duurzaamheid van de constructie toeneemt. Doordat de materiaaleigenschappen meetbaar zijn, kunnen deze worden meegenomen bij het design van de constructie waardoor het gebruik van beton of asfalt of andere bouwstoffen kunnen worden verminderd of geheel niet meer noodzakelijk zijn.

Het additief verhoogt de treksterkte en elasticiteit van een cementgebonden stabilisatie. Het oppervlak van de fundatie heeft een hoge draagkracht en een betere spreiding van krachten naar de ondergrond. Het monteren van een staalconstructie op een GeoCrete stabilisatie is mogelijk.

De belangrijkste reden om voor een GeoCrete® constructieve stabilisatie te kiezen is de kostenbesparing en het sterk verhogen van de duurzaamheid van verhardingen en constructies.

Voordelen

  • Een gebonden fundering met lage kosten en hoge materiaaleigenschappen
  • De betondikte van een verharding of vloer kan worden gereduceerd als de ontwerpparameters zoals elasticiteit en druksterkte worden meegenomen in het ontwerp van een fundatie
  • De krachtafdracht bij een fundatie met GeoCrete® is hoger dan bij het gebruik van gebroken materialen
  • Tijdelijke fundatie voor bijvoorbeeld evenementen, terreinen of units voor scholen, ziekenhuizen of bouwketen zijn snel en eenvoudig aan te brengen
  • Vermindering van zettingen en scheuren in het wegdek
  • Geschikt voor vloeistofdichte constructies en voorzieningen

Duurzaamheid

Het additief GeoCrete® is recyclebaar en de stabilisatietechniek is milieuvriendelijk. De uitvoeringstijd voor het maken van een stabiele ondergrond of het toepassen van grondverbetering is snel. Dit zorgt voor een lagere milieu-impact op de omgeving. Minder materialen hoeven onnodig worden verplaatst, er is geen afvoer van grond en geen aanvoer van nieuwe bouwstoffen. Op deze manier wordt transport tot een minimum beperkt. Dit is minder belastend voor het milieu en zorgt voor minder CO2-uitstoot.

Meer weten? Download onze

Uw vraag is onze uitdaging!

GeoCrete helpt graag bij het oplossen van uw vraagstuk. Vul onderstaand formulier in en wij nemen snel contact met u op.